top of page
Obrázek autoraCestyschuti

Kurzy vaření v Hoi Anu

Pokud chcete nahlédnout do tajů vietnamské kuchyně a naučit se několi receptů přímo od místních kuchařů, tak Hoi An je k tomu to nejlepší místo. Je zde nepřeberné množství restaurací, které nabízí kurzy vaření a to hned v několika levelech. Můžete si zaplatit za dvouhodinový kurz, na kterém budete mít všechny suroviny již připraveny, nebo celodenní kurz kde se zůčastníte i ranního nakupování na tržnici. Pečlivě si sami s kuchařem vyberete suroviny, očicháte si vše, osaháte a zjistíte které suroviny jsou ty nejlepší. Poté si z nich pod taktovkou šéfkuchařů připravíte různé pokrmy.Já si zaplatil pouze dvouhodinový kurz, protože odpoledne jsem se chtěl ještě prohánět po okolí na motorce. Skvělé bylo, že jsme na něm byli pouze my, žádná velká skupina, nebo více lidí a tak na vše máte klid a čas a naše kuchařka se nám věnovala a vše nám vysvětlila.


 

Hoi AN

Hoi An (viet. Hội An) je malé město ve středním Vietnamu, v provincii Quang Nam (viet. Quảng Nam), situované při ústí řeky Thu Bon (viet. Thu Bồn). Má přes 80 000 obyvatel (2002). Od 16. století bylo toto místo významným námořním přístavem, významným pro celý region pevninské části Jihovýchodní Asie. Evropané znali město v době jeho největší slávy v 16.-17. století pod jménem Faifo. Díky tomu, že se zde usazovali cizí obchodníci, smísilo se zde při výstavbě města velké množství architektonických stylů. Historické jádro města se dochovalo v autentické podobě do dnešních dnů a je památkově chráněno. Pro svůj jedinečný ráz a zachovalost byl Hoi An v roce 1999 připsán do Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.


 


 



42 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page