MÁTE ZÁJEM O PŘEDNÁŠKU?
KONTAKTUJTE MNE NA TELEFONÍM ČÍSLE +420 774 041 323
NEBO EMAILEM: MIL.VACLAVIK@SEZNAM.CZ
Země, která se jedním prstem dotýká Evropy a přesto se od naší kultury tolik liší. Země, která nabízí pouště, hory, úžasné jídlo i kulturu kočovných berberů - lidí pouště. Procestujeme celé pobřeží Atlantiku s největšími arabskými památky. Impozantní mešita Hassana II v Casablance, surfování a pohodová atmosféra ve městě Essaouera i hlavní město Rabat. Přes pohoří atlas dojedeme až tam kde končí silnice a asfalt pohlcuje písek. Život berberů určuje tiché tempo pouště. Ochutnáme marocký tajine a nesmí chybět i královna sladkostí - baklava.
To vše a mnoho více je Maroko.
Přednášející: Milan Václavík
Země plná překrásných pralesů, kulturních tradic, extrémního ekonomického růstu i komunistického režimu. S Milanem ji procestujeme od severu k jihu. Ochutnáme skvosty vietnamské kuchyně, projdeme se starobylou Hanoí i moderním „Saigonem“ – městem neřesti. Odpočineme si na tropickém ostrově Phu Quoc, přespíme na lodi ve světoznámé zátoce Ha Long Bay, navštívíme fabriky na rybí omáčku a jako bonus se podíváme na skok i do Kambodže! Vietnam navštěvuji už šest let. Pracuji zde jako průvodce, věnuji se také extrémním kuchyním ve světě a tak se ve Vietnamu podíváme i na hadí krev, ptačí sliny nebo kachní embrya.
poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, ochutnejte smaženou tarantuli v Kambodži, nebo objevte chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě. Proč to vlastně lidé jedí jak to chutná? Cestopisná přednáška o tom, aby jsme poznali a pochopili, že jiný kraj znamená jiný mrav i v jídle. Přednáška je spojena s ochutnávkou exotického ovoce a praženého hmyzu.
Přednášející: Milan Václavík
-využití hmyzu jako potraviny. Jak chutná cvrček a bude hmyz opravdu potravinou budoucnosti? Kde všude ve světě se hmyz konzumuje? Přednáška spojená s live cooking o nutričních hodnotách hmyzu, o jeho využití v kuchyni a o tom, kde všude ve světě se s touto prapodivnou pochoutkou setkáte.
Přednášející: Milan Václavík
Nejbezpečnější země střední Ameriky o velikosti Slovenska nabízí nepřeberné množství zážitků.Země plná divokých zvířat, nedotčených pralesů a pohodových lidí. Tůry do pralesů, krmení krokodýlů z ruky, koupání v horkých pramenech pod aktivními vulkány i rafting na divokých řekách uprostřed divočiny. Chuť kávy, kakaové plantáže, ananasové tour i serfování a kokain je vše, co zde můžete ochutnat! Kostarika je země, kde "pura vida” v překladu jednoduchý život, nebo štastný život, uslyšíte místo pozdravů každý den tak dlouho, dokud na Kostarickou pohodu nenajedete také. Přijďte si poslechnout o třítýdenním putování autem po Kostarice.