Máte zájem o přednášku?
Kontaktujte mne:
mil.vaclavik@seznam.cz
Extrémní jídla ve světě - s ochutnávkou
-poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, ochutnejte smaženou tarantuli v Kambodži, nebo objevte chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě. Proč to vlastně lidé jedí jak to chutná? Cestopisná přednáška o tom, aby jsme poznali a pochopili, že jiný kraj znamená jiný mrav i v jídle. Přednáška je spojena s ochutnávkou exotického ovoce a praženého hmyzu.
Přednášející: Milan Václavík
Hmyz na talíři - s ochutnávkou
-využití hmyzu jako potraviny. Jak chutná cvrček a bude hmyz opravdu potravinou budoucnosti? Kde všude ve světě se hmyz konzumuje? Přednáška spojená s live cooking o nutričních hodnotách hmyzu, o jeho využití v kuchyni a o tom, kde všude ve světě se s touto prapodivnou pochoutkou setkáte.
Přednášející: Milan Václavík
Maroko - perla severní Afriky
Země, která se jedním prstem dotýká Evropy a přesto se od naší kultury tolik liší. Země, která nabízí pouště, hory, úžasné jídlo i kulturu kočovných berberů - lidí pouště.
Přednášející: Milan Václavík