
Profesí kuchař, srdcem cestovatel. Za posledních několik let se mi povedlo spojit práci s koníčkem a při svých cestách po světě se snažím nakouknout pod pokličku místním kuchyním. Pracoval jsem jako šéfkuchař brněnské restaurace Klub cestovatelů, která se specializuje na libanonskou kuchyni.
A protože chutě a vůně jsou na cestách nejsilnější zážitek, vznikl tento food & travelblog, kde Vám předávám tipy co na cestách ochutnat. Protože i jídlo je součástí každé kultury...
Kontakt:
Posledních sedm let se také aktivně věnuji propagaci hmyzu jako potraviny. Založili jsme projekt “hmyzí kuchyně” a aby jste nemuseli létat do Asie, pořádám hmyzí ochutnávky a přednášky po celé České republice. Jsem spoluautor kuchařky "Hmyz na talíři" která vyšla v nakladatelství Jota. Už několik let se můžeme také potkat na gastrofestivalech napříč republikou.
Pracuji take jako průvodce pro cestovní kancelář Livingstone, kde se můžeme potkat na zájezdech po Vietnamu, Kambodži a Maroku. Posledním projektem a završením desetileté práce na entomologickém poli je e-shop s jedlým hmyzem. Zde si můžete pohodlně objednat pražené červíky v mnoha příchutích.

Média, rozhovory, články....

Budeme jíst hmyz?
Toto je váš prostor. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce.

O jídle a cestování
Toto je váš prostor. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce.

Exotická jídla
Toto je váš prostor. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce.

Kuchař na cestách
Radiožurnál
Poslechni si

Kuchař na cestách
Radiožurnál
Get It Here

Milan Václavík
Kuchař na cestách
Apetýt
poslechni si rozhovor