Profesí kuchař, srdcem cestovatel. Za posledních několik let se mi povedlo spojit práci s koníčkem a při svých cestách po světě se snažím nakouknout pod pokličku místním kuchyním. Pracoval jsem jako šéfkuchař brněnské restaurace Klub cestovatelů, která se specializuje na libanonskou kuchyni. 
A protože chutě a vůně jsou na cestách nejsilnější zážitek, vznikl tento food & travelblog, kde Vám předávám tipy co na cestách ochutnat. Protože i jídlo je součástí každé kultury...
 

Kontakt:

Posledních sedm let se také aktivně věnuji propagaci hmyzu jako potraviny. Založili jsme projekt “hmyzí kuchyně” a aby jste nemuseli létat do Asie, pořádám hmyzí ochutnávky a přednášky po celé České republice. Jsem spoluautor kuchařky "Hmyz na talíři" která vyšla v nakladatelství Jota. Už několik let se můžeme také potkat na gastrofestivalech napříč republikou.

Pracuji take jako průvodce pro cestovní kancelář Livingstone, kde se můžeme potkat na zájezdech po Vietnamu, Kambodži a Maroku. Momentálně i vařím v restauraci Tivoli v Brně.

DSC_2816.jpg

Média, rozhovory, články....

IMG_2023.jpeg
Lui

Budeme jíst hmyz?

Toto je váš prostor. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce.

IMG_0855_edited.jpg
Lidovky

O jídle a cestování

Toto je váš prostor. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce.

IMG_1671.jpeg
iDnes

Exotická jídla

Toto je váš prostor. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce.

Kuchař na cestách
Radiožurnál

Poslechni si

Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
Kuchař na cestách
Radiožurnál

Get It Here

New Single - Artist Name
00:00 / 00:00
Milan Václavík
Kuchař na cestách 
​Apetýt

poslechni si rozhovor

Milan Václavík - Český rozhlas
00:00 / 00:00