Image by Eiliv-Sonas Aceron

Průvodce po Filipínách

IMG_2469.jpg

Filipíny

Whale shark

IMG_2936.jpg

extrémní jídla

Balut

GPTempDownload.jpeg

Filipíny

Kawasan falls

Filipínská kuchyně

Kořeny  filipínská kuchyně jsou vyprávěním historie samotného národa.  Z Číny díky obchodním mořeplavcům jsou převzaty nudle, tofu, nebo sojová omáčka. Najdeme zde i vlivy španělské, nebo australské kuchyně. Američané zde zase zanechaly kulturu fastfoodového stravování, hamburgery nebo koláče. Obchodní styky s Indií zase do kuchyně implementovaly curry.  Všeobecně se říká, že filipínská kuchyně není moc dobrá a částečně je to i pravda. Najde se zde ale několik úžasných pokrmů. Navíc je to nejméně pálivá kuchyně v regionu. ​ Za zmínku stojí Lechon -grilované selátko. Adobo - vepřové nebo kuřecí v sójové omáčce a octu, nebo Halo Halo - místní dezert.
DD-Grunge-Envelope-Style-Backgound-33423