Cestuj, poznávej, ochutnávej...
Kambodža, nacházející se v jihovýchodní Asii, je země s bohatou historií a impozantními kulturními památkami, včetně slavného chrámu Angkor Wat. I přes svoji tragickou nedávnou minulost během období Rudých Khmerů se Kambodža postupně vzpamatovává a láká návštěvníky svou jedinečnou atmosférou a pohostinností místního obyvatelstva.
KAMBODŽSKÁ KUCHYNĚ
Ve stínu skvělé kuchyně sousedního Vietnamu a Thajska, je pro kambodžskou kuchyni velmi těžký boj urvat si uznání. Ale i zde najdeme spousty dobrých, tradičních receptů. Oproti okolním kuchyním regionu se zde používá více kokosového mléka a méně čili.V Sieam Reapu, najdete špičkové restaurace, servisem i kvalitou jídla.
CO MUSÍTE
OCHUTNAT
Kambodžská kuchyně je ovlivněná thajskou, vietnamskou a čínskou kuchyní. Oblíbené pokrmy jsou amok (rybí kari), kuy teav (nudlová polévka), lok lak (hovězí maso s rýží) a bai sach chrouk (rýže s vepřovým masem).
TIPY PŘED CESTOU
Nejlepší doba na návštěvu: Nejlepším obdobím pro návštěvu je suché období od listopadu do března. Deštivá sezóna trvá od května do října.
Místní SIM karty s datovým balíčkem jsou levné a snadno dostupné. Většina větších měst a turistických oblastí má dostupné Wi-Fi