Co ochutnat v Maroku? Šneci, Tajine, Chebakia, merguez nebo pomerančový džus!

PRŮVODCE MAROKEM
ZAJÍMAVOSTI O PAMÁTKÁCH A KULTURNÍCH ZVYCÍH, KTERÉ BY JSTE MĚLI PŘED CESTOU VĚDĚT.
TIPY NA DOBRÉ JÍDLO, KTERÉ PO CESTĚ MAROKEM MUSÍTE OCHUTNAT
MAROCKÁ KUCHYNĚ
Základ marocké kuchyně je mix tradičních berberských jídel, arabské kuchyně a vlivy Francie a Středomoří. V marocké kuchyni se hodně využívá zelenina, jehněčí a kuřecí maso. Vepřové maso muslimové nejedí a tak ho tady ani nehledejte.
Nejčastějším jídlem - v Maroku je tajine.. Je to nejen název jídla, ale i název hliněné nádoby ve které se připravuje. Pokud chcete menší jídlo, vyplatí se polévka harira. Jako příloha je často zelenina, chléb, nebo kuskus. V Maroku najdete obrovské množství sladkých dezertů.
CO V MAROKU OCHUTNAT
CO V MAROKU ZAŽÍT?
Nocleh v pouštních dunách - nejromantičtější zážitek co se dá v Maroku zažít
Návštěva Fesu a jeho úžasných koželužen - stovky let nepozměněná tradiční výroba kožených věcí
Koupel v tradičním hammámu - jsou to parní lázně, které původně vznikly v Římě. V muslimském světě jsou rozděleny na ženské a mužské hammámy. Celá procedura má však také náboženský význam a nespočívá jenom v koupeli. Nejdůležitější je umytí těla “černým” mýdlem vyrobeným z olivového a eukalyptového oleje a následné seškrabávání nečistot speciální drsněnou žínkou.
Procházka největšími cedrovými lesy na světě - potkejte v cedrových lesích volně žijící opičky Makak
Večeře na nejznámějším náměstí Jemaa El Fná
ČLÁNKY Z MAROKA
BLOG O ZAJÍMAVOSTECH, PAMÁTKÁCH A JÍDLECH, KTERÉ BY JSTE NA CESTĚ PO MAROKU NEMĚLI MINOUT