Cestuj, poznávej, ochutnávej...
Maroko, ležící na severozápadě Afriky, ohromuje svým bohatým kulturním dědictvím a malebnými krajinami od horských masivů Atlasu po exotické pouště a pobřeží Středozemního moře. Země je známá také barevnými tržišti, kde se mísí vůně koření, tradiční řemesla a pohostinnost místních obyvatel.
MAROCKÁ KUCHYNĚ
Základ marocké kuchyně je mix tradičních berberských jídel, arabské kuchyně a vlivy Francie a Středomoří. V marocké kuchyni se hodně využívá zelenina, jehněčí a kuřecí maso. Vepřové maso muslimové nejedí a tak ho tady ani nehledejte. .
CO MUSÍTE
OCHUTNAT
Nejčastějším jídlem - v Maroku je tajine.. Je to nejen název jídla, ale i název hliněné nádoby ve které se připravuje. Pokud chcete menší jídlo, vyplatí se polévka harira. Jako příloha je často zelenina, chléb, nebo kuskus. V Maroku najdete obrovské množství sladkých dezertů
TIPY PŘED CESTOU
Tento seversko-africký stát je známý svými živými trhy, barevnými bazary, velkolepými paláci, nádhernými plážemi a nádhernými horami. Před cestou do Maroka je dobré se připravit na několik specifik a tipů, které vám mohou ulehčit cestování.
ČLÁNKY Z MAROKA
BLOG O ZAJÍMAVOSTECH, PAMÁTKÁCH A JÍDLECH, KTERÉ BY JSTE NA CESTĚ PO MAROKU NEMĚLI MINOUT