Image by Berti Benbanaste

Průvodce po Kostarice

IMG_6532.JPG

Kostarika

Kakao

IMG_2649.jpg

4 fakta

O historii kávy

Kostarická kuchyně

  • Základem kostarické kuchyně jsou rýže a fazole. Ty se vyskytují ve většině jídel buď jako samotné jídlo, nebo jako příloha. Rýži přivezli do střední Ameriky Španělé. Fazole se tam pěstují odjakživa. Časté jsou ryby, hovězí maso, kuřecí maso, kukuřice, zelenina a čerstvé ovoce zase tak často součástí jídel není. Samostatnou kapitolou jsou hamburgery. Ty jsou výborné, všudypřítomné a příloha jsou běžně hranolky.
  • Restaurace - jsou skoro všude a jejich úroveň je od těch drahých, luxusních až po obyčejné a levnější. Samotnou kapitolou jsou pak jídelny, které se jmenují „Soda" Jsou to levnější bistra, bufety nebo jídelny, kde se dá skvěle a rychle najíst. Často podávají tzv. „Hotovky“ Ceny jídel jsou vysoké, nebo spíše jídlo není to, na čem na cestě ušetříte. Porce jídel jsou však veliké. Často jsme se dělily dva o jednu porci. 
DD-Grunge-Envelope-Style-Backgound-33423