Cestuj, poznávej, ochutnávej...

PŘEDNÁŠKY S CHUTÍ
MÁTE ZÁJEM O PŘEDNÁŠKU?
Napište mi email: mil.vaclavik@seznam.cz
CESTOVATELSKÉ PŘEDNÁŠKY S CHUTÍ
Nabízím inspirativní cestovatelské přednášky, které vás přenesou na ta nejkrásnější místa naší planety. Prostřednictvím poutavých příběhů, fotografií a videí vás zavedu do exotických destinací, přiblížím místní kulturu, tradice i neuvěřitelné zážitky.
A aby atmosféra byla dokonalá, součástí přednášek je možnost ochutnat autentická exotická jídla z navštívených zemí.
PRO ŠKOLY
KNIHOVNY
PRO FIRMY
Přeneste své studenty do vzdálených koutů světa! Nabízím poutavé cestovatelské přednášky přímo pro školy, které jsou nejen zábavné, ale i vzdělávací. Prostřednictvím fotografií, videí a osobních příběhů se studenti seznámí s různými kulturami, přírodou, historií a zvyky z celého světa.
Mám za sebou stovky přednášek pro malé i velké skupiny – od komorních posezení až po plné sály. Sdílím příběhy, zážitky a zajímavosti z nejrůznějších koutů světa tak, aby si každý odnesl něco nového a inspirativního.
Moje přednášky jsou ideální pro knihovny a kulturní centra, kde chcete svým návštěvníkům nabídnout nevšední zážitek. Fotky, videa, příběhy i trocha humoru – vše srozumitelně, poutavě a s chutí.
Ať už hledáte zajímavý program pro své zaměstnance, nebo chcete svou firmu inspirovat k novým pohledům, rád vám přinesu kousek světa až do vaší kanceláře či na akci. Ideální na firemní večer je přednáška o hmyzu, kde se bude hmyz připravovat přímo před vašima očima! Stačí mě kontaktovat a domluvit termín!

MAROKO
Země, která se jedním prstem dotýká Evropy a přesto se od naší kultury tolik liší. Země, která nabízí pouště, hory, úžasné jídlo i kulturu kočovných berberů - lidí pouště. Procestujeme celé pobřeží Atlantiku s největšími arabskými památky. Impozantní mešita Hassana II v Casablance, surfování a pohodová atmosféra ve městě Essaouera i hlavní město Rabat. Přes pohoří atlas dojedeme až tam kde končí silnice a asfalt pohlcuje písek. Život berberů určuje tiché tempo pouště. Ochutnáme marocký tajine a nesmí chybět i královna sladkostí - baklava.
To vše a mnoho více je Maroko.

VIETNAM
KAMBODŽA
Země plná překrásných pralesů, kulturních tradic, extrémního ekonomického růstu i komunistického režimu. S Milanem ji procestujeme od severu k jihu. Ochutnáme skvosty vietnamské kuchyně, projdeme se starobylou Hanoí i moderním „Saigonem“ – městem neřesti. Odpočineme si na tropickém ostrově Phu Quoc, přespíme na lodi ve světoznámé zátoce Ha Long Bay, navštívíme fabriky na rybí omáčku a jako bonus se podíváme na skok i do Kambodže! Vietnam navštěvuji už šest let. Pracuji zde jako průvodce, věnuji se také extrémním kuchyním ve světě a tak se ve Vietnamu podíváme i na hadí krev, ptačí sliny nebo kachní embrya.

EXTRÉMNÍ JÍDLA VE SVĚTĚ
poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, ochutnejte smaženou tarantuli v Kambodži, nebo objevte chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě. Proč to vlastně lidé jedí jak to chutná? Cestopisná přednáška o tom, aby jsme poznali a pochopili, že jiný kraj znamená jiný mrav i v jídle. Přednáška je spojena s ochutnávkou exotického ovoce a praženého hmyzu.

HMYZ
JAKO JÍDLO BUDOUCNOSTI
Inspirativní přednáška o tom, proč by hmyz mohl být klíčem k udržitelnému stravování. Na základě více než 10 let zkušeností s entomofágií vás provedu fascinujícím světem jedlého hmyzu, jeho nutričními výhodami, ekologickým přínosem a možnostmi jeho využití v gastronomii. Připravte se na pohled do budoucnosti, který změní váš názor na to, co může být na talíři!

KOSTARIKA
Připravuji.

AFRICKÉ KMENY -
DAVID ŠVEJNOHA
V současnosti žije v Brně. Od mládí horlivě cestuje. Více jak 20 let pořádá cestopisné besedy a zeměpisné projekce pro školy a veřejnost. Jeho koníčkem je cestování a fotografování. Navštívil řadu zemí v Africe, Jižní Americe a Asii. Jeho zájem se soustředí na mapování přírodních národů napříč celým světem. Je zakladatelem webu planetalidi.cz. Kromě cestování provozuje virtuální galerii autentického domorodého umění z celého světa a realizuje dobrodružné poznávací výpravy v Africe pro cestovní kancelář Livingstone.
Pozvánky:
27. února 2020
Poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, nebo objevte chuť chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě.
3. listopadu 2021
Maroko - perla severní Afriky
Brno - klub cestovatelů
FB událost zde
Velký okruh Marokem. Hory, pouště, beduíni i památky staré stovky let. Marocká kuchyně, pohled do duše beduína a noci v pouštích.
29. dubna 2021
Online - zde
Všechny chutě světa, včetně těch nejšílenějších...
Poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, nebo objevte chuť chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě.
2018

11.
List

6.
List

3.listopad cestovatelský festival Caminos K. Vary
Extrémní a exotická jídla ve světě
Začátek: 11.00
3.
List

20. září 2018 Kino Heřmanův městec
Všechny chutě Asie + ochutnávka
Začátek: 18.00
20.
Zář

26. dubna 2018 Cestovatelský festival Nadivoko -
Brno, Malá Amerika
Kostarika- perla Střední Ameriky
Začátek: 18.45
26.
DUB

16. dubna 2018 Klub cestovatelů Brno, Veleslavínova 14
Kostarika- perla Střední Ameriky
Začátek: 17.00
16.
DUB

12. dubna 2018 městská knihovna Kyjov
Exotické a extrémní jídla ve světě + ochutnávka
Začátek: 17.00
12.
DUB

7. dubna 2018 Brandýs nad Labem
Kavárna Dvě vrány
Jak chutná Asie? + ochutnávka
Začátek: 17.00
7.
DUB

24. března PVV Ideon Pardubice
Chuťe blízkého východu a hmyzí kuchyně + ochutnávka
Začátek: 11.00 a 13.30
24.
Bře

22. března Městská knihovna Jevišovice
Exotická a extrémní jídla na cestách po Asii
Začátek: 18.00 - vstupné ZDARMA

10. března KD Březnice
Exotické a extrémní jídla ve světě + ochutnávka žabích stehýnek, tarantulí, štírů a exotického ovoce
Začátek: 18.00

14. února 2018 Klub cestovatelů Brno
Kostarika - země pralesů a divokých zvířat
Začátek: 18.30, Veleslavínova 14
BVV - region tour Brno
Exotické kuchyně světa
Kdy:
20.-21.1.2018
14.00-15.00 h


5. prosince Brno - Borneo
Kde: restaurace Klub cestovatelů, Brno, Veleslavínova 14
Kdy: 18:30

3. prosince Brno - Extremní jídlo ve světě
Kde: restaurace Klub cestovatelů, Brno, Veleslavínova 14
Součástí přednášky bude pětichodové menu
Kdy: 18:00

29. Listopadu Vyškov - všechny chutě Arabského světa
Kde: kino Sokolský dům
Kdy: 17:00