Image by Tiago Rosado

Indická kuchyně

Je velmi rozmanitá a definují ji kulturní, etnické i geografické rozdíly země. Jejím hlavním rysem je používání velkého množství koření, vegetariánská jídla a čili.

Hinduisté nekonzumují hovězí maso. Kráva je považována za posvátné zvíře.

Muslimové zase nekonzumují vepřové maso, protože jej považují za nečisté.

Džinisté jsou pak zase většinou striktní vegetariáni.

 

Indická kuchyně je také spjata s Ayurvédou, tradičním Indickým lékařstvím, kdy  koření a suroviny  hrají roli ve funkci našeho těla.

Taj Mahal
Image by Ravi Sharma
Image by Church of the King
Image by Vivek Doshi
Image by Koushik Chowdavarapu

Co v Indii ochutnat

  • Masala čaj - indický kořeněný čaj s mlékem

  • Indické chlebové placky - pakory, čapáti, nány...

  • Dhal bat - čočka je v indické kuchyni základ

  • Pakory - Smažené zeleninové karbanátky

  • Byriyany - populární jídlo z rýže a masa, které najdete od Pákistánu až po Indii

  • ​Čatní - nejrůznější druhy ovocných a zeleninových marmelád k masům a jídlům

Články o Indii

TOP věci v Indii

Tipy na cestu

Taj Mahal

Ajurvéda

dil-fw9QiCEoln0-unsplash.jpg

Varanásí

Image by Akhil Chandran

Koření