Indická kuchyně

Je velmi rozmanitá a definují ji kulturní, etnické i geografické rozdíly země. Jejím hlavním rysem je používání velkého množství koření, vegetariánská jídla a čili.

Hinduisté nekonzumují hovězí maso. Kráva je považována za posvátné zvíře.

Muslimové zase nekonzumují vepřové maso, protože jej považují za nečisté.

Džinisté jsou pak zase většinou striktní vegetariáni.

 

Indická kuchyně je také spjata s Ayurvédou, tradičním Indickým lékařstvím, kdy  koření a suroviny  hrají roli ve funkci našeho těla.

Cestovatelské tipy

Co v Indii ochutnat

  • Masala čaj

  • Indické chlebové placky

  • Dhal bat

  • Pakory

  • Byriyany

  • ​Čatní

TOP věci v Indii

Tipy

Taj Mahal

Varanásí

Koření

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram