Image by Simon Goetz

Průvodce po Jordánsku

Image by artem belinski

Jordánsko

Mrtvé moře

Image by Rita

Poušť

Wadi Rum

Jordánská kuchyně

Jordánská kuchyně je podobná ostatním kuchyním v regionu Levanty. Používá mnoho druhů zeleniny, jogurt, maso. K ochucování jordánských pokrmů se používají bylinky, česnek, cibule, rajčatový protlak, citron a mnoho druhů koření, populární je směs koření za’atar. Největším zážitkem bude tradiční beduínské jídlo Zarb pečené v zemi.
IMG_1704.jpeg
Image by Banu Güsar
Image by Agnieszka Kowalczyk

Co tam musíte ochutnat!

  • MansafPřipravuje se ze skopového masa, které se vaří spolu s cibulí, česnekem a bobkovým listem v omáčce, jejíž základ tvoří sušený jogurt z kozího mléka zvaný džamíd
  • Kunefa - sladký dezert plněný sýrem 1 JOD
  • Zarb - beduínské jídlo připravované na uhlí zahrabané v zemi
  • Falafel - smažené kuličky z pomleté cizrny a zeleniny. Jídlo vyhlášené na celém blízkém východě
  • Hommos - pasta z cizrny a tahiny
  • Fresh juice z granátových jablek  1-2 JOD

Články o Jordánsku

Top zážitky v Jordánsku

  • Skalní město Petra
  • Mrtvé moře
  • Noc v poušti Wadi Ram
  • Canyoning v Wadi Mujib
  • Horké prameny Ma'in

Tipy na cestu

  • před cestou si online zakupte Jordan pass, ve kterém máte vízum do země a zároveň zdarma vstupy do všech památek, které jsou spravované státem. www.jordanpass.jo

  • s alkoholem je to v Jordánsku trochu složitější, nebo tam kde ho koupíte,  není úplně nejlevnější tak si do batohu přibalte slivovičku. Ochutnejte ale určitě místní pivo Petr, které má 8 %

  • Bezpečnost - Jordánsko je poměrně bezpečnou zemí

Kam dál...?