top of page
Image by Simon Goetz

Průvodce po Jordánsku

Image by artem belinski

Jordánsko

Mrtvé moře

Image by Rita

Poušť

Wadi Rum

Jordánská kuchyně

Jordánská kuchyně je podobná ostatním kuchyním v regionu Levanty. Používá mnoho druhů zeleniny, jogurt, maso. K ochucování jordánských pokrmů se používají bylinky, česnek, cibule, rajčatový protlak, citron a mnoho druhů koření, populární je směs koření za’atar. Největším zážitkem bude tradiční beduínské jídlo Zarb pečené v zemi.
IMG_1704.jpeg
Image by Banu Güsar
Image by Agnieszka Kowalczyk

Co tam musíte ochutnat!

  • MansafPřipravuje se ze skopového masa, které se vaří spolu s cibulí, česnekem a bobkovým listem v omáčce, jejíž základ tvoří sušený jogurt z kozího mléka zvaný džamíd
  • Kunefa - sladký dezert plněný sýrem 1 JOD
  • Zarb - beduínské jídlo připravované na uhlí zahrabané v zemi
  • Falafel - smažené kuličky z pomleté cizrny a zeleniny. Jídlo vyhlášené na celém blízkém východě
  • Hommos - pasta z cizrny a tahiny
  • Fresh juice z granátových jablek  1-2 JOD

Články o Jordánsku

Top zážitky v Jordánsku

  • Skalní město Petra
  • Mrtvé moře
  • Noc v poušti Wadi Ram
  • Canyoning v Wadi Mujib
  • Horké prameny Ma'in

Tipy na cestu

  • před cestou si online zakupte Jordan pass, ve kterém máte vízum do země a zároveň zdarma vstupy do všech památek, které jsou spravované státem. www.jordanpass.jo

  • s alkoholem je to v Jordánsku trochu složitější, nebo tam kde ho koupíte,  není úplně nejlevnější tak si do batohu přibalte slivovičku. Ochutnejte ale určitě místní pivo Petr, které má 8 %

  • Bezpečnost - Jordánsko je poměrně bezpečnou zemí

Kam dál...?

bottom of page