Průvodce po Jordánsku
Jordánská kuchyně
Jordánská kuchyně je podobná ostatním kuchyním v regionu Levanty. Používá mnoho druhů zeleniny, jogurt, maso. K ochucování jordánských pokrmů se používají bylinky, česnek, cibule, rajčatový protlak, citron a mnoho druhů koření, populární je směs koření za’atar. Největším zážitkem bude tradiční beduínské jídlo Zarb pečené v zemi.
Co tam musíte ochutnat!
-
Mansaf - Připravuje se ze skopového masa, které se vaří spolu s cibulí, česnekem a bobkovým listem v omáčce, jejíž základ tvoří sušený jogurt z kozího mléka zvaný džamíd
-
Kunefa - sladký dezert plněný sýrem 1 JOD
-
Zarb - beduínské jídlo připravované na uhlí zahrabané v zemi
-
Falafel - smažené kuličky z pomleté cizrny a zeleniny. Jídlo vyhlášené na celém blízkém východě
-
Hommos - pasta z cizrny a tahiny
-
Fresh juice z granátových jablek 1-2 JOD
Články o Jordánsku
-
Skalní město Petra
-
Mrtvé moře
-
Noc v poušti Wadi Ram
-
Canyoning v Wadi Mujib
-
Horké prameny Ma'in
Tipy na cestu
-
s alkoholem je to v Jordánsku trochu složitější, nebo tam kde ho koupíte, není úplně nejlevnější tak si do batohu přibalte slivovičku. Ochutnejte ale určitě místní pivo Petr, které má 8 %