top of page
  • Obrázek autoraCestyschuti

Hommos s grilovaným jehněčím masem - recept




Budete potřebovat:


  • 200g cizrny

  • 50g sezamové pasty Tahina

  • šťávu z 1 citronu

  • sáček jedlé sody

  • špetku soli

  • pár kostek ledu

  • 100 gr jehněčího masa (kýta)

Postup:


  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody se sáčkem  jedlé sody.

  2. Poté ji v této vodě vaříme, dokud cizrna úplně nezměkne.

  3. Doba vaření se podle druhu cizrny může natáhnout až na 2-2,5 hodiny.

  4. Vodu scedíme ale nevyléváme. (V Sýrii ji po vychlazení míchají s citronem a pijí na osvěžení.)

  5. Scezenou cizrnu dobře propláchneme, abychom jí zbavili nežádoucích slupek.

  6. Pořádně jí vychladíme a vložíme do mixéru společně s pár kostkami ledu.

  7. Rozmixujeme na jemnou pastu, osolíme, přidáme citron, nebo kyselinu citronovou a sezamovou pastu tahinu.

  8. Vše dohromady ještě rozmixujeme a podáváme vychlazenou s olivovým olejem.

  9. Orestujeme na kostky nakrájené, osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme na hommos. Maso nemusí být jehněčí, lze nahradit kuřecím, vepřovou panenkou, nebo ponechat hommos bez masa úplně.

21 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page